dimecres, 18 de maig del 2011

9. Dificultats i limitacions del nostre projecte

Per portar a terme el projecte que ens havíem plantejat i conèixer més a fons un món com el de les aules hospitalàries sabíem que deuríem aconseguir el màxim d’informació possible, donat que ens trobem a un àmbit desconegut per nosaltres. Vàrem considerar que, a part d’obtenir informació escrita relacionada amb aquest àmbit centrant-nos en les tecnologies més utilitzades dins de les aules hospitalàries, necessitàvem veure el dia a dia dins d’una d’aquestes aules i veure de primera mà quins són els recursos materials i tecnològics amb els que es treballa a l’aula, quina metodologia de treball s’utilitza, etc., és a dir,  observar quin és el funcionament de l’aula i amb quins recursos compte.

No obstant, i per assolir aquests objectius marcats en un principi, ens vàrem trobar amb certes dificultats que impedien la nostra recerca, principalment degut al context al que ens adrecem.
Així, per tant, les principals dificultats a les que ens vàrem afrontar va ser, per una banda, la dificultat d’accés a les visites concertades que es programaven a les aules hospitalàries d’alguns hospitals de Barcelona, donat que en algunes aules les visites es concertàvem trimestralment. Aquest accés no només endarreria la recerca d’informació de primera mà sinó que endarreria tot el projecte perquè especialment necessitàvem contrastar la informació escrita amb la informació extreta a partir de la visita a l’aula i l’entrevista amb les docents. Per altra banda, comentar que, encara que afortunadament vàrem aconseguir una visita a l’aula hospitalària de la Vall d’Hebron i una entrevista amb una de les docents de l’aula, la docent ens va informar telefònicament que estava denegat l’accés a l’aula a l’hora en què s’impartien les classes i per tant, no podríem veure el funcionament de l’aula ni veure com s’utilitzaven els recursos, objectiu principal que ens interessava pel nostre projecte.

Per altra banda, destacar com altre dificultat la gran quantitat d’informació obsoleta que existeix en referència als recursos tecnològics empleats a les aules hospitalàries. Hem detectat a la nostra recerca que no existeix massa informació actual referent a aquest àmbit així com hem observat que no es fa referència a tecnologies emprades a l’actualitat o softwares multimèdia recents sinó només es citen i fan rellevància a softwares, que tot i ser, revolucionaris en aquell moment, actualment no es treballen amb ells.

Pel que fa referència a les limitacions del projecte destacaríem per sobretot que, la selecció d’aquest àmbit com a projecte de recerca ha suposat una limitació en la nostra creativitat. En un principi ens vam planteja presentar el nostre treball mitjançant un vídeo on explicaríem quin era el funcionament de les aules hospitalàries, amb quins recursos comptaven, ensenyar l’entorn d’aquestes aules i com és la seva distribució, faríem diferents entrevistes a les docents que treballen per tal de que poguéssiu veure el relat de les diferents professionals que treballen en aquesta realitat i així poguéssiu veure com parlen del seu treball, quina és la seva dedicació i vocació que tenen i, sobretot, els sentiments que transmeten en cada una de les seves paraules. Tot això seria el que haguéssim volgut plasmar en una manera diferent de presentar el nostre projecte i que considerem que aportaria moltes més coses als nostres companys i companyes. Però a l’hora de portar a la pràctica les nostres intencions ens hem trobat una gran diversitat de dificultats, ja que no se’ns permetia el fet de gravar i, per tant, vam haver de pensar una manera diferent de presentar el nostre treball. Després de pensar i discutir com podríem presentar el projecte d’una manera original ens vam decidir per la realització d’aquest blog, tot i que la nostra intenció inicial consistia en l’elaboració d’un vídeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada